Σκοπός της Ομάδας

Το Παράρτημα Νοτίου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου της ΕΟΔ που εδρεύει στην Ρόδο, ιδρύθηκε το 2006 και αποτελεί ένα από τα παραρτηματικά της σωματεία νομών σε όλη την Ελλάδα, με μητρικό σωματείο αυτό της Θεσσαλονίκης (έτος ίδρυσης 1994). Ο αριθμός μητρώου της Πολιτικής Προστασίας του παραρτήματος είναι 29/2006.

Σκοπός του Παραρτήματος Νοτίου Συγκροτήματος Δωδ/σου της ΕΟΔ, είναι η δημιουργία βάσεως ετοιμότητας στην Ρόδο για την παροχή βοήθειας στο κοινωνικό σύνολο, σε καταστάσεις έκτακτης και εθνικής ανάγκης, για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών ή σοβαρών περιβαλλοντικών κινδύνων όπως σεισμών, αποκλεισμών, ανθρωπογενών καταστροφών (πυρκαγιών, μαζικών ατυχημάτων κ.τ.λ), ερευνών αγνοουμένων (ορεινές ή θαλάσσιες ζώνες), ανθρωπογενών κρίσεων (πολεμικών συγκρούσεων και αποτελέσματα αυτών) και η δραστηριοποίηση της στις φάσεις της πρόληψης, της άμεσης επέμβασης, της αποκατάστασης και της ανοικοδόμησης.

Προσφορά παροχής βοήθειας σε έμψυχο δυναμικό και τεχνικό υλικό μπορεί να διατεθεί από το Παράρτημα της ΕΟΔ από οποιονδήποτε ζητηθεί στα πλαίσια της διάσωσης. Επίσης σκοπό του σωματείου αποτελεί η ενίσχυση της κοινωνικής ευαισθησίας και του πνεύματος εθελοντικής προσφοράς, μέσα από τη συμμετοχή της σε δραστηριότητες για την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, τη συνεργασία με κρατικούς φορείς και τη διοργάνωση σεμιναρίων για την ενημέρωση των συμπολιτών και κυρίως των νέων ανθρώπων σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

Με στόχο εξάλλου την καλύτερη και αποτελεσματικότερη επιμόρφωση των μελών της, η ΕΟΔ προτίθεται να πραγματοποιεί εκπαιδευτικούς κύκλους, εκπαιδευτικά σεμινάρια και ασκήσεις, διαφόρων επιπέδων και ειδικοτήτων στα οποία εκτός από τα μέλη της θα μπορούν να συμμετάσχουν και άτομα από άλλους φορείς, υπηρεσίες ή οργανώσεις, με διάθεση όμως για ανάπτυξη γνώσεων, ικανοτήτων και εμπειριών.

 

Επίκαιρα

 • Φωτιά Φάνες 2016
  Φωτιά Φάνες 2016 Επειτα απο τηλεφωνικη επικοινωνια που ειχαμε με την ΠΥΡ για μικρης εκτασης φωτια σε καλαμιες στο χωριο φανες…
  24/02/2016 - 10:29
 • Φωτιά Σαλακος 2016
  Φωτιά Σαλακος 2016  H Ομάδα μας ήταν εκεί με 6 ατομα και 3 αυτοκίνητα.
  24/02/2016 - 10:29

Επικοινωνία

 • homeΕΟΔ ΡΟΔΟΥ
 • phone6977806590 (24 hrs)
 • mailrodos@hrt.org.gr
 • mapΑλυτρώτων Ελλήνων 3

Follow Us